2020-05-08 13:18Pressmeddelande

Willys i Vara blir Fairtrade-diplomerade

null

Sedan 2016 har styrgruppen för Fairtrade i Vara valt att uppmärksamma olika aktörer som arbetar med Fairtrade på olika sätt och nu har turen kommit till Willys i Vara.

Styrgruppen vill ge 2020 års diplom till Willys då utbudet av Fairtrade-produkter är en del i Vara kommuns delaktighet i Fairtrade City. Diplomet ges till de verksamheter som erbjuder Fairtrade i sitt sortiment.

I en tid där vi förtär mat och dryck från andra sidan jordklotet och inte bara från grannens åker eller från kökslandet så innebär det att vi inte alltid ser produktionen och vet vad som pågår. Då är det klokt att öka vår kunskap kring arbetsvillkor och klimat. Ibland kan man ställa sig frågan ”Vad kan vi göra och har det någon betydelse i det stora hela?”. Det har det och Fairtrade gör skillnad!

Genom att erbjuda Fairtrade-märkta varor så gör Willys något konkret på lokal nivå vilket ger effekt på global nivå. Vi hoppas att ni fortsätter i samma spår, oavsett om det är Fairtrade, övrig märkning eller helt enkelt lokalproducerat från Slätten.

– Stort tack för detta! Ett oerhört hedrande pris. Kul att se att vårt hållbarhetsarbete ger resultat, säger butikschef Jonas Gustavsson.

Grattis till Willys i Vara för 2020 års Fairtrade city diplom!


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling