2021-12-17 09:32Pressmeddelande

Vedum skola sjunger för en bättre värld

Elever från Vedum skola besöker Academy of Music and Business.Elever från Vedum skola besöker Academy of Music and Business.

Alla barn har drömmar, även de som tvingas till barnarbete. För att belysa det är årskurs 3 på Vedum skola med i ett projekt i samarbete med Make Music Matter och Musikhjälpen.

Make Music Matter är ett nätverk som genom musiken vill göra skillnad och skapa värde för andra. För årets insamling till Musikhjälpen sjunger skolkörer och klasser runt om i landet ABBA:s låt I have a dream. Budskapet i denna låt är drömmen om en ljus och hoppfull framtid. Alla barn har drömmar, även de som tvingas till barnarbete.

Efter många timmars träning har klassen sen fått kliva in en studio på Academy of Music and Business, AMB, i Vara för att sjunga in låten under Bengan Anderssons ledning. Efter det fick de även en rundvandring på Vara Konserthus.

Eleverna har även spelat in en video där de sjunger låten. Videon kommer att skickas till SVT, som under tv-sändningen (troligen den 18 december) av Musikhjälpen kommer att klippa in klassen när en live-kör uppträder med just I have a dream.

– Vi vill även påminna alla om att skänka ett bidrag, litet som stort, till Musikhjälpen. Det är så viktigt att barn får gå i skolan och lära sig saker men även att de får leka och vara just barn. När de arbetar har de dåliga arbetsförhållande, dålig lön, långa dagar, ibland ett farligt arbete och oftast ingen fritid och vila. Det är extra viktigt nu när det är en pandemi och krig i världen, många tror att barnarbetet kommer öka då familjer har svårt att försörja sig, säger Jennie Johansson, klasslärare i årskurs 3 på Vedums skola.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.