2019-04-25 09:04Pressmeddelande

Varas kommundirektör kan bli Årets offentliga ledare

null

Tre finalister slåss om titeln Året offentliga ledare på Stora Samhällsgalan den 15 maj i Stockholm. Bland dessa tre finns Varas kommundirektör Anna Cederqvist. 

Priset är instiftat av tidningen Dagens Samhälle för att visa på goda exempel på framsynt, engagerat och hållbart ledarskap inom kommuner och regioner. Annas konkurrenter om priset är Chris Österlund, vd Botkyrkabyggen och Åsa Granat, kommundirektör i Borlänge.

Anna Cederqvist är kommundirektör i Vara kommun och har skapat en effektiv kommunal organisation där värderingar och förhållningssätt är viktiga. Parollen ”Vi gör varandra bra” har fört in Vara i en positiv spiral med bland annat ett bildnings- och kulturkluster som håller på att etableras och hotell samt nya bostäder är på gång. 

Två dagar i månaden lär hon känna medarbetarnas vardag genom praktik i verksamheterna. Det är ett sätt att alltid ha fokus på invånares och brukarnas bästa, och att förstå och uppmuntra medarbetarnas insatser.

– Nomineringen är en fin uppmuntran för det arbete som jag och många med mig lägger ner för att göra vardagen lite bättre varje dag för de som bor i, verkar i och besöker Vara. Jag är stolt över att leda en kommun med framåtanda och professionalism. 

I juryn som utser vinnarna sitter Margareta Winberg, Peter Örn, Veronica Magnusson, Bo Frank samt juryns ordförande Olov Carlsson, chefredaktör och vd, Dagens Samhälle. Priset delas ut vid Stora Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm den 15 maj.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling