Vara kommun planerar att starta en fritidsbank i kommunen. Nu behöver vi hjälp med att fylla banken!
På kort tid har det poppat upp fritidsbanker runt om Sverige. Det går att dra paralleller till kommunbibliotekens framväxt under början av 1900-talet. Genom dessa ökade människors tillgång till kultur och kunskap. På samma sätt önskar nu fritidsbanksrörelsen bidra till att ge människor större tillgång till lek och fritid genom motion och hälsa.
För att kunna starta igång en fritidsbank i Vara så behöver vi hjälp. Du som har sport- och fritidsartiklar som inte används och som skulle kunna göra större nytta genom att användas av någon som önskar prova något nytt – lämna dem till oss!
Var: Arbetsmarknadsenhetens lokaler på Odengatan 23 i Vara.
När: Tisdagar klockan 13-16 eller onsdagar 15-19 med start 1 november 2017.
Vad är fritidsbanken?
Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. På en fritidsbank kan alla låna utrustning gratis för en aktiv fritid. Det kan handla om till exempel vandringskängor, fotbollsskor, skridskor, inlines, flytvästar, tennisracket och mycket mer. År 2013 öppnades den första fritidsbanken i Deje i Forshaga kommun, tre mil norr om Karlstad. Det var diakonen Carina Haak som kom på idén och i ett samarbete mellan Forshaga kommun, Forshaga-Munkfors församling och projektet Ett Öppnare Värmland förverkligades idén. Nu, liksom då, drivs den av ideella på kvällstid och fungerar dagtid som en praktikplats för personer som behöver arbetsträna.
Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.