2023-12-12 06:45Pressmeddelande

Vara kommun på andra plats i Bästa Tillväxt 2023

Diplom från Syna där Vara kommun gratuleras för andra platsen i Bästa Tillväxt 2023

Näringslivet i Vara kommun växer och utvecklas. I årets upplaga av Bästa Tillväxt, som utses av kreditupplysningsföretaget Syna, har Vara kommun den näst bästa företagstillväxten i Västra Götalands län.

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. I år är Vara kommun näst bästa kommun i Västra Götalands län.

Den här utmärkelsen är i första hand ett kvitto på att lokala företagare gör en fantastisk insats och investerar i rätt saker, men också en signal till oss inom det offentliga att det lokala företagsklimatet är gott, säger Johanna Forslund Kullander, näringslivschef Vara kommun. 

Utmärkelsen premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer. För att utse vinnarna granskas siffror från företagens bokslut och Syna tittar på vilka företag som haft störst tillväxt enligt tre kriterier:

  • Nyanställningar
  • Ökning av omsättning
  • Företagets vinst

Att vi har företag som växer och skapar sysselsättningstillfällen är en grundförutsättning för oss som kommun. Vi vill kunna locka hit ännu fler som både kan bo och jobba här, säger Lars Gezelius, kommunstyrelsens ordförande.

Läs mer om Varas resultat på Synas hemsida: Vara kommuns resultat Bästa Tillväxt 2023


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson