2023-05-10 06:57Pressmeddelande

Vara en av vinnarna i årets Miljöfordonsdiagnos

Två män står framför en bil, en av dem håller upp ett diplom.Lars Gezelius, kommunstyrelsens ordförande, och Dan Lindbäck, fordonsansvarig, är stolta över priset.

Vara kommun vinner kategorin "Störst förbättring" i den årliga rapporten Miljöfordonsdiagnos. Vi vinner priset tack vare att vi har införskaffat nio lätta ellastbilar samt fler laddhybrider på personbilssidan.

Miljöfordonsdiagnos är en ranking av kommuners och regioners fordonsflottor med avseende på hur de står sig mot riksdagens uppsatta miljömål om minskade koldioxidutsläpp till 2030.

Nu står det klart att Vara vinner kategorin Störst förbättring.

Vi är glada att ta emot priset "Störst förbättring”. Vi har arbetat utifrån kommunens miljöstrategi och ser nu resultatet av det, säger Lars Gezelius, kommunstyrelsens ordförande.

Miljöfordonsdiagnos är en årlig rapport och dessutom en återkommande tävling där resultaten i olika kategorier betygssätts och vinnare utses. Tävlingen bygger på dataunderlag från Dun & Bradstreet med uppgifter från den samlade fordonsflottan som sedan analyserats av Miljöfordon Sverige.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling