2024-04-17 12:42Pressmeddelande

Träffpunkterna kommer fortsätta

Tre kvinnor klädda i blusar står bredvid varandra och håller i en kaffetermos, ett kakfat och ett fat med gräddkanna och sockerskål.

Träffpunkterna kommer att fortsätta med sin populära verksamhet för seniorer runt om i Vara kommun. – De är väldigt uppskattade. Det är många som hört av sig och undrat hur det ska bli framöver. Nu har vi beslutat att projektet blir permanent, säger Elin Härling (SD) ordförande i socialnämnden.

Träffpunkterna började som ett projekt 2019 med aktiviteter för att motverka ofrivillig ensamhet och verka förebyggande och hälsofrämjande. Det kom i gång på allvar först 2021 på grund av uppehåll för pandemi. Sedan dess har verksamheten utvecklats allt mer och besökarna blivit fler och fler. Idag erbjuder de aktiviteter som våffelkafé, musikunderhållning, föreläsningar, lättare träning och deltagarna får gärna lämna in önskemål på aktiviteter. Naturligtvis är det också ett bra sätt att träffa andra.

Det finns träffpunkter i Vara, Vedum, Stora Levene, Kvänum och i Tråvad samt på ytterligare tillfälliga platser som pop up för att nå fler seniorer som vill vara med.

Träffpunkterna fyller en viktig funktion. Det är något att se fram emot, man kanske tar en promenad dit och man träffar andra i stället för att sitta ensam hemma. Det blir en kedja av händelser, säger Sverker Andersson, socialchef.

 

Starten för träffpunkterna finansierades av statsbidrag som var inriktat på att säkerställa en god och säker vård av äldre. Nu kommer verksamheten rymmas inom de ordinarie ekonomiska ramarna.

Vi ser att behovet av bland annat dagverksamhet minskat och en del andra insatser, säger socialchefen Sverker Andersson.

Precis som idag kommer verksamheten att skötas av Maria Persson, Marlene Lundin och Marie-Louise Strand.

Vi är så glada att vi får fortsätta. Vi kommer att fira nästa vecka tillsammans med våra gäster på alla orterna där vi har träffpunkter, säger Marie-Louise Strand.

 

 

För mer information kontakta:

sverker.andersson@vara.se  socialchef

elin.harling@vara.se  ordförande socialnämndenOm Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.