2021-11-04 09:00Pressmeddelande

Sverker Andersson blir ny socialchef i Vara kommun

Sverker Andersson är ny socialchef i Vara kommun.Sverker Andersson är ny socialchef i Vara kommun.

Kommunstyrelsen utsåg under onsdagen Sverker Andersson till ny socialchef i Vara kommun. Sverker har gedigen erfarenhet från arbete med vård- och omsorgsfrågor och kommer närmast från koncernstaben på Västra Götalandsregionen. Där har han arbetat med strategiska frågor kopplat till kunskapsstyrning i olika typer av vårdförlopp. Sverker har en bakgrund som chef inom äldreomsorgen i Lidköpings kommun och har arbetat med dessa frågor på VästKom.

Kommundirektör Anna Cederqvist är nöjd med rekryteringen.

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Sverker och välkomnar honom till Vara kommun och min ledningsgrupp. Sverkers erfarenheter och engagemang tillsammans med ett gott ledarskap är en bra grund för de utmaningar vi står inför. I Sverker Andersson får vi en engagerad, uthållig och trygg ledare som brinner för social verksamhet och för alla invånares bästa.

På frågan om vad Sverker vill bidra med till Vara kommun säger han så här:

– Jag är hedrad över förtroendet att få leda socialförvaltningen i Vara kommun. Tillsammans med politiker, medarbetare, chefer och brukare kommer vi att möta utmaningar och möjligheter. Jag vill ta vara på den utvecklingskraft som finns i organisationen, där våra gemensamma idéer och förbättringsförslag blir konkreta resultat.

Sverker Andersson tillträder sin nya befattning den 17 januari 2022.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson