2019-11-04 09:44Pressmeddelande

Sprakande show när Sprinten invigdes

null

Det blev en sprakande och hissnande upplevelse när kvarteret Sprinten i Vara invigdes på söndagseftermiddagen. Flera tusen personer hade trotsat höstrusket denna råkalla november eftermiddagen och samlats på entrétorget utanför Vara konserthus och Lagmansgymnasiet för att få uppleva den spektakulära invigningsshowen.

Jecko och Jessie höjde stämningen och minglade runt bland besökarna innan programmet startade och Cirkus Nikolajeff gjorde sin hissnande entré från konserthusets tak. Besökarna bjöds på en spektakulär show med både akrobatik och eldshow från luften. Sedan var det dags för elever från kommunens Kulturskola att inta scenen med ett dansnummer.


Själva invigningscermonin inleddes med tal av kommunstyrelsens ordförande Gabriela Bosnjakovic och kommunfullmäktiges ordförande Elof Jonsson. Gabriela lyfte i sitt tal särskilt värdet av goda mötesplatser:

– Här och nu får vi vara med om ännu en milstolpe i Vara kommuns satsningar som gjorts genom åren, för att skapa nya och spännande mötesplatser. Mötesplatser där fin och god gemenskap människor emellan får stå i centrum kan vi aldrig få för många av i en tid som i alltför stor omfattning präglas av människors upplevelse av ensamhet och utanförskap.

Istället för att klippa band gjorde kommunens politiker sedan ett gemensamt pussel i form av en sprint, under ledning av kommundirektör Anna Cederqvist. Ett pussel som fick symbolisera samarbetet i projektet som är en av Vara kommuns största satsningar med ny scenlokal för Vara konserthus, nya och tillbyggda lokaler för Lagmansgymnasiet och en helt ny friskola, AMB.

Fredrik Gustavsson från PEAB tog sedan plats på scenen och tackade Vara kommun och alla involverade som bidragit till att projektet kunnat genomföras på ett bra sätt. Fina priser tillverkade av en lokal snickare delades ut till Staffan Becker Vara konserthus, Susanne Schiller Harvey Lagmansgymnasiet och Anna Sjögren AMB.

Invigningsprogrammet från scenen avslutades med sång och musik med Sara Klang med musiker innan alla fick kliva in i värmen för en rundvandring i de nya lokalerna.

FAKTA
Kvarteret Sprinten är en kulturell mötesplats för studenter, besökare och invånare i alla åldrar som bidrar till ett ökat flöde av besökare till kommunen. Något som gynnar allt från kommunens verksamheter till företag, föreningar och handel. För att bättre kunna möta besökarnas och elevernas behov har projektet inneburit nybyggnation av den gymnasiala friskolan AMB (Academy of Music and Business), om- och tillbyggnad av Lagmansgymnasiet och ny scenlokal, Sparbanken Blackbox, på Vara konserthus.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling