2021-01-22 10:00Pressmeddelande

Skaraborgssalongen slår upp portarna i Vara

null

Nu är det snart dags för alla konstnärer i Skaraborg att skicka in sina ansökningar för att få ställa ut på Skaraborgssalongen 2021. För första gången någonsin kommer den anrika konstutställningen inte hållas på Skövde konstmuseum. Istället flyttar salongen in i utställningshallen Tomrummet på Vara bibliotek.

– Det här är första året som Skaraborgssalongen kommer att hållas utanför Skövde och vi är väldigt glada att vi i Vara är först ut med att vara värd för den första ambulerande Skaraborgssalongen, säger Sannela Vestrin, kultursamordnare i Vara kommun.

Skaraborgssalongen är en jurybedömd utställning och en mötesplats för både professionella konstnärer och amatörer. Skaraborgssalongen är en väletablerad institution i den skaraborgska konstvärlden och startade för över 60 år sedan i Skövde. I år blir första gången någonsin som utställningen ambulerar, och det är Vara kommun, i samarbete med Skövde konstmuseum och Varabygdens konstförening, som står värd för Skaraborgssalongen 2021.

Mellan 1 februari – 7 mars är alla som känner sig manade, yrkesverksamma konstnärer och glada amatörer, välkomna att ansöka om att få ställa ut på Skaraborgssalongen 2021. Ansökningsprocessen sker helt och hållet digitalt.

– Alla är välkomna att ansöka till salongen. Vi hoppas att både yrkesverksamma som aspirerande konstnärer tar chansen att söka. Det går att ansöka både som enskild person eller som grupp, säger Sannela Vestrin.

Juryn väljer sen ut vilka konstverk som ställs ut på Skaraborgssalongen 2021, som pågår 29 maj – 11 september.

Juryn består av Inger Agnemark, ordförande Varabygdens konstförening, Marie Beckman, konstnär, Sannela Vestrin, Kultur & fritid Vara kommun och Tomas Asplund Gustafsson, Skövde konstmuseum

Skaraborgssalongen kommer ambulera runt i de skaraborgska kommunerna, för att vart tredje år landa hemma i Skövde igen.

Kontakt:
Sannela Vestrin
Kultursamordnare, Vara kommun
0512-311 13


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling