2024-03-08 05:00Pressmeddelande

Programsläpp för Jordgubbens dag 2024

Till vänster en porträttbild på blond kvinna med tatuerade händer. Till höger porträttbild på man i mörka kläder.Cazzi Opeia kommer till Jordgubbens dag som i år leds av konferencier David Lindgren.

Idag släpper vi stora delar av programmet för Jordgubbens dag! Helgen då Stora torget i Vara fylls av människor i alla åldrar, ivriga att uppleva artister, handla på marknaden och frossa i goda jordgubbar.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera en sådan bredd på scenupplevelser för alla smaker och åldrar. Årets scenprogram består av pop, rock, dans, teater och ett försök på världsrekord i fotbollstrixning, det blir spännande att följa från scenen. Extra roligt är att det är gratis, säger Malin Sjölin Lorentzson som är artistansvarig från Vara Konserthus. Det kommer att bli en folkfest där det fullkomligt bubblar i småstaden!

Helgen efter midsommar, den 28-29 juni, arrangeras Jordgubbens dag av Vara kommun i samarbete med Vara konserthus, Köpmännen i Vara Småstad, Vara SK, jordgubbsodlare, lokala föreningar och näringsliv. Under helgen bjuds det på en blandning av artister, scenframträdanden, marknad med både knallar och ortens köpmän, god mat och gratis jordgubbar med glass gjord av Vara kommuns kostenhet.

Projektledare Tallin Lidén lyfter fram alla lokala krafter som krävs för att evenemanget ska bli av:

– Jordgubbens dag är en av årets höjdpunkter för väldigt många! Inte minst för oss som arbetar med evenemanget. Det är många bitar som ska falla på plats, olika inblandade aktörer så som föreningar och näringsidkare men även våra fantastiska medarbetare från kommunen som varje år bidrar till att evenemanget blir av!

Nu släpper vi stora delar av årets program. Vad sägs om bland annat Cazzi Opeia, Isak, Perikles och Easy Kit under ledning av ingen mindre än David Lindgren? För barnen finns det tivoli, ponnyridning och mycket annat kul. En riktig pang-helg helg enkelt!

I år har vi dessutom satsat extra mycket på ett roligt program för den yngre publiken. Vad, mer exakt? Det presenterar vi om några veckor!

Konferencier

Konferencier för årets Jordgubbens dag är multitalangen David Lindgren! Förutom att vägleda oss genom programmet kommer David att bjuda på show och sång – det vill du inte missa!

David Lindgren är en otroligt uppskattad och hårt arbetande artist som alltid står med båda fötterna på jorden. Oavsett om det handlar om en arenaturné, en musikalroll eller som TV-host så drar han publiken till sig och han har en unik förmåga att underhålla. Han har på kort tid blivit en av våra mest folkkära artister.

På meritlistan kan nämnas tre finaler i Melodifestivalen som artist. Han har även varit programledare för programmet två år i rad. Han har vunnit Stjärnornas Stjärna och är nu inne på sin andra säsong som programledare för Let’s Dance. Han har gjort utsålda arenaturnéer och medverkat i flera musikaler; bl.a. Saturday Night Fever, Jersey Boys, Mama Mia, Hairspray och High School Musical.

Genombrottet fick han i Tomas Ledins krogshow där han spelade en ung Tomas och direkt därefter blev han David Lindgren med hela folket, när han sjöng och dansade sig direkt till finalen i Melodifestivalen 2012.

Program

Fredag 28 juni

Minidisco för de små. Dansa loss tillsammans med vår jordgubbsmaskot!

Musikquiz med Johanna Beijbom
Fjolårets succé är tillbaka – musikquiz med Johanna Beijbom! Livemusik och quiz verkar vara en oslagbar kombination då förra årets platser tog slut på nolltid. I år kommer Johanna tillbaka och bjuder på nya musikaliska sensationer.

Dansbandskväll med Perikles
Fredagskvällen avslutas traditionsenligt med dansband – i år kommer inga mindre än Perikles att ta plats i Badhusparken! Det som 1974 började som en fritidsaktivitet efter skolan har genom åren kommit att forma det Perikles som fortfarande turnerar land och rike runt som band. 1982 kom det stora genombrottet med låten "Var ska vi sova inatt", en låt som än idag får fart på gammal som ung. Med över 5000 spelningar i ryggen är det i sommar dags att besöka Jordgubbens dag.

Lördag 29 juni 2024

Lördagen bjuder på en rad spännande akter, flera med lokal anknytning.

Cazzi Opeia
Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker är en svensk artist, låtskrivare och vokalproducent som vid tidig ålder började skriva egen musik och skapade sig en karriär under artistnamnet Cazzi Opeia. Hon tog sig till finalen av Melodifestivalen 2022 med sin glada uptempolåt ”I Can’t Get Enough”. 2024 är hon återigen aktuell i Melodifestivalen med låten ”Give My Heart A Break”. Låten tog sig direkt till finalen som hålls den 9 mars 2024.

Under de senaste åren har Cazzi Opeia blivit en av de mest efterfrågade låtskrivarna inom K-pop. Som låtskrivare har Cazzi Opeia sålt mer än 20 miljoner fysiska album tillsammans, strömmats över 4 miljarder gånger och har mer än 1,5 miljarder visningar på YouTube.

Isak Uddström
AMB-alumnen Isak Uddström, numera känd från Idol, kommer till Jordgubbens dag. Isak är en ny stjärna på den svenska pophimlen och kommer att bjuda på sång, dans och show!

Easy Kit
Easy Kits samlade erfarenheter inom musik, coverband och show överträffar det mesta i branschen. De olika bandmedlemmarna är bland annat anlitade i sammanhang som Melodifestivalen, husbandsjobb åt SVT och artistturnéer. En musikalisk kameleont i coverträsket. Bättre går det inte att beskriva Easy Kit. Partymusik, pop, rock eller soul svänger precis lika mycket. Med kompetent, energiladdad och personlig sång i spetsen, och ett fundamentalt svängigt kompband fyllt med spelglädje i botten, är receptet fullbordat. Total lycka. Easy Kit.

Medlemmarna i Easy Kit har spelat ihop i olika konstellationer under många år, men det band som till slut blev Easy Kit sattes speciellt ihop våren 2005. Uppdragen var då att jobba som kompband till artister och som husband i olika sammanhang. Idag är bandet dessutom ett av Sveriges vassaste coverband.

Felicia Hay
Efter många timmar i studion hemma i Trollhättan så har 20-åriga Felicia Hay börjat släppa sin egen musik. Detta efter att ha skrivit och producerat åt andra artister. Hennes musik har ett poppigt sound med mycket inspiration från 80-talet och det hörs att musiken är det hon brinner för.

Hennes låt ”You wish (I was there)” har under året spelats flitigt i radio och hon hamnade även på en andra plats med låten ”I’ll be back” i fjol årets P4 nästa väst. Nu är Felicia taggad på att få fortsätta sprida sin musik genom Sverige och även inspirera andra till att följa sina drömmar oavsett kön, kultur och ålder.

Emil Jylhäntlahti
På lördagen får vi besök av fotbollstrixaren Emil Jylhänlahti. Han har trixat sig runt över hela världen och uppträtt för kungligheter, artister och världsstjärnor som Ronaldinho, Figo och Zlatan. Det absolut roligaste och det som betyder mest för honom är att inspirera barn och ungdomar, att vara en bra förebild och sprida mycket glädje och kärlek med fotbollen.

På Jordgubbens dag kommer han stå på scen och visa hela sitt register men samtidigt prata om drömmar och mål, att aldrig ge upp och bra kamratskap. Hans mål är som alltid att alla barn och ungdomar ska få känslan av att allt är möjligt med mycket träning.

Det kommer också bjudas på ett försök till ett nytt världsrekord där Emil på en minut ska försöka trixa över 144 stycken tillslag på höger och vänster häl!

Efter scenframträdandet kommer alla som vill och vågar ha chansen att möta honom på en liten mini-plan. Lyckas man slå tunnel på honom har han lovat att dela ut ett superpris!

Det blir också autografskrivning och chans för att ta kort med Emil efteråt.

Larzzons Orkester
Det finns ett nytt killband i stan! Under ledning av Leo Larsson kommer elever från AMB att göra ett framträdande med sitt band Larzzons Orkester.

Husband under dagen
Husbandet, som kommer att spela tillsammans med flera av artisterna, leds av Magnus Höglund. Med sig har han erfarna musiker som tillsammans med artisterna kommer att skapa minnesvärda musikaliska upplevelser.

Fler programpunkter tillkommer.

Kontakt

Malin Sjölin Lorentzson
Projektkoordinator Jordgubbens dag
Tel. 0512-315 20

Tallin Lidén
Projektledare Jordgubbens dag
Tel. 0512-311 13


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling