2021-06-07 07:30Pressmeddelande

Pristagare och stipendiater i Vara kommun

null

Varje år firar Vara kommun nationaldagen tillsammans med invånarna. I samband med firandet delas ett antal pris och stipendier ut. 

Årets firande är digitalt på grund av pandemin och prisutdelningarna har filmats. 

Årets Nytänkare

Årets Nytänkare går till Tumlebergs bygdegårdsförening.

Motivering: Genom ett långsiktigt och nytänkande i sitt arbete har Hjortemossen och dess omgivningar upptäckts av allmänheten. Föreningen har lagt mycket tid och engagemang på att iordningställa leder, grillplats, kreativa och ”Corona-anpassade” aktiviteter mm vilket har bidragit till att området har blivit välbesökt under senaste året.

Tumlebergs Bygdegårdsförening tilldelas Vara kommuns pris för ”Årets Nytänkare” för fortsatt engagemang och lokal utveckling.

 

Kulturpriset

Årets Kulturpris går till Tiziana Koch.

Motivering: Tiziana har genom åren blivit ”ett” med Badhusparken och med sitt glasscafé skapat en oas o mötesplats för besökare. Med sin egentillverkade italienska glass och tillhandahållande av minigolf så bidrar Tiziana stort till att göra Badhusparken (och Stationshuset) till ett trivsamt och attraktivt utflyktsmål.

Tiziana tilldelas Vara kommuns kulturpris för sina betydelsefulla insatser.

 

Folkhälsopriset

Årets Folkhälsopris går till Kvänums gymnastikförening PULS.

Motivering: Kvänums gymnastikförening PULS har ställt om i pandemins fotspår genom att de tagit nya initiativ på kreativa sätt och hittat nya vägar. Ledarna har planerat, engagerat och genomfört träningspass ihärdigt utomhus i ur- och skur och tagit hjälp av naturen som träningsredskap. De har på ett förtjänstfullt sätt visat att det är möjligt att fortsätta träna också i pandemitider!

 

Fairtrade City

Årets Fairtrade City-diplom tilldelas Fackförbundet Vision.

Motivering: I en tid där vi förtär mat och dryck från andra sidan jordklotet och inte bara från grannens åker eller från kökslandet så innebär det att vi inte alltid ser produktionen och vet vad som pågår. Då är det klokt att öka vår kunskap kring arbetsvillkor och klimat. Ibland kan man ställa sig frågan ”Vad kan vi göra och har det någon betydelse i det stora hela?”. Det har betydelse hur vi arbetar i Vara kommun! Genom att arbeta med Fairtrade så gör ni något konkret på lokal nivå vilket ger effekt på global nivå. Ni är ett gott föredöme, genom ert arbete för förbättrade arbetsvillkor för såväl era medlemmar som för arbetare i andra länder och genom ert arbete för att kontinuerligt uppmärksamma, engagera er och ta initiativ till egna aktiviteter vid Fairtrades olika utmaningar såsom Fairtrade challenge.

Grattis till Vision i Vara kommun för 2021 års Fairtrade city diplom!

 

Kulturstipendium konstnärskap

Årets Kulturstipendium inriktning konstnärskap tilldelas Nea Forslung.

Motivering: Nea är en målinriktad student som redan som ung hade klart för sig att hon ville arbeta som musiker o framförallt med sitt trumspel. Nea är en fantastisk trumspelare men även en person som har vilja, talang och ett stort värdegrundstänk i sitt sätt att behandla andra. Siktet är inställt på vidare studier utomlands efter AMB.

Nea tilldelas Vara kommuns kulturstipendium kulturinriktning för uppmuntran till fortsatt engagemang, utveckling och vidareutbildning inom musiken.

 

Kulturstipendium idrott och friluftsliv

Årets Kulturstipendium inriktning idrott och friluftsliv tilldelas Leon Johansen.

Motivering: Talangfull hockeyspelare från Vedum. Spelat i Alingsås och Grästorp. Ska börja på Mariestads elit-hockeygymnasium till hösten. Leon har lyckats kämpa sig tillbaka efter en svår ryggskada för 2,5 år sedan och ligger bland de bästa i poängligan. Stipendiet kommer användas till utrustning och etablering av boende i Mariestad för hockeygymnasiet.

Leon tilldelas Vara kommuns kulturstipendium idrott/friluftsliv för uppmuntran till fortsatta studier och utveckling.

Stort grattis alla pristagare och stipendiater!


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling