2020-11-09 15:08Pressmeddelande

Presentkort på 1000 kronor till alla kommunanställda

null

Alla anställda i Vara kommun kommer få 1000 kronor i form av ett presentkort i julklapp. Det är kommunens sätt att visa uppskattning för det hårda slit personalen har gjort under den rådande pandemin samtidigt som det gynnar den lokala handeln.

– Vår personal har jobbat hårt under pandemin. Det här är kommunens sätt att visa uppskattning för det fina och viktiga arbete man har gjort. Dessutom är det ett sätt att uppmuntra nu när vi inte kommer kunna genomföra kommunens vinterfest. Vi vet också om att handeln har det tufft just nu, på det här sättet kan vi även gynna våra lokala handlare, säger Lars Gezelius, kommunstyrelsens  ordförande.

Presentkortet delas ut till både fast anställda och timvikarier. Totalt handlar det om omkring 1700 medarbetare som får dela på 1,7 miljoner kronor.

– Det här är ett tack till alla våra duktiga medarbetare som fortsätter att hålla i och hålla ut under pandemin. Våra anställda är värda sin vikt i guld, säger kommundirektör Anna Cederqvist.

Även Vara köpmannaförening ser positivt på julklappen.

– Vi är glada och tacksamma för Vara Kommuns viktiga stöttning av den lokala handeln. Vara Köpmannaförening kommer att hantera produktion och inlösen av presentkorten så att all handel i kommunen kan ta del av dem, säger Lennarts Svärdh, ordförande i Vara köpmannaförening.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling