2023-05-15 10:00Pressmeddelande

Nybyggda Vara korttid invigdes

Ïnvigning, Vara korttidErik Lindström (M) ordförande i tekniska nämnden och Elin Härling (SD) ordförande i socialnämnden knöt med gemensamma krafter upp rosetten för att inviga Vara korttid.

Det nybygda korttidsboendet i Vara invigdes i fredags.

– Invigningen innebär en överlämning av ett efterlängtat hus. Det är fantastiskt att få vara med och inviga det här idag, säger Erik Lindström (M), ordförande i tekniska nämnden som också var med vid första spadtaget i november 2021.

Vara korttid består av Ebba korttid med inriktning på personer med demens och Rondellen dit brukare med olika somatiska tillstånd som exempelvis stroke och frakturer kommer till. Att allt finns samlat under samma tak gör det enklare för de olika personalgrupperna att samarbeta eftersom brukarna ofta är multisjuka. På Ebba korttid finns 10 platser och på Rondellen finns 18 platser varav 2 är vikta till palliativ vård.

– Det kommer bli intressant att följa nu när det börjar att användas, säger Elin Härling (SD) ordförande i socialnämnden i sitt invigningstal och berättade också att boendet är framtaget i samarbete med personalen.

– Det är en stor glädje att vi nu får flytta in i ändamålsenliga och moderna lokaler. Ett stort tack till alla som varit med och gjort det möjligt, säger verksamhetschefen Agneta Lindberg vilket möttes av jubel och applåder från den stora skaran som samlats för att vara med på invigningen på fredagen.

Elin Härling och Erik Lindström knöt med gemensamma krafter upp rosetten framför huvudentrén för att inviga korttidsboendet. Därefter väntade bubbel med tilltugg och rundvandring i lokalerna.

De första brukarna på Rondellen flyttar in på måndagen och på onsdag flyttar Ebba korttid från Stenkilsgården till Vara korttid.Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Sandra Hultman
Kommunikatör
Sandra Hultman