2019-08-13 13:34Pressmeddelande

Nya studentlägenheter klara för inflyttning

null

Under den här veckan sätter förväntansfulla studenter nyckeln i dörren för första gången i sina nya studentlägenheter i Vara. Efterfrågan på lägenheter har varit stor, därför har Vara Bostäder skapat 23 nya studentboenden på Torggatan.

Det är många som vill studera i Vara och många av studenterna kommer från andra orter runt om i Sverige. Det gamla äldreboendet och HVB-hemmet på Torggatan 39 har därför förvandlats till 30 moderna, ljusa och efterfrågande studentlägenheter.

– Vara håller på att bli en riktig studieort. Främst tack vare AMB men även tack vare söktrycket på Lagmansgymnasiet. Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda fina lägenheter till de elever som flyttar hit, säger Jan-Erik Wallin, vd på Vara Bostäder.

Jan-Erik Wallin, Vara Bostäder, Marcus Axelsson, Vara Bostäder, Jan Rocksén, JMK och Lars Gezelius, ordförande i Vara Bostäder.

Tidigare har det funnits sju lägenheter tillgängliga på samma plats. Men i takt med att efterfrågan på studentlägenheter har ökat, främst från de nya eleverna på AMB, Academy of Music and Business, har Vara Bostäder, tillsammans med entreprenören JMK, skapat ytterligare 23 boenden.

Samtliga lägenheter är uthyrda och inflyttning sker under den här veckan.

–Det är oerhört glädjande med alla ungdomar som kommer att studera, bo, handla, äta och verka i Vara, säger Jan-Erik Wallin.

Lägenheterna är ettor och tvåor i storlekarna 31-48 kvadratmeter.

Totalt har ombyggnationen kostat omkring 5 miljoner kronor.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling