2019-09-23 12:06Pressmeddelande

Nedervara – från byggtipp till rekreationsområde

null

Det är nu ganska många år sedan som politikerna i Vara kommun beslutade att den gamla byggtippen i Nedervara skulle säkras och långsamt förvandlas till en grön oas för friluftsliv och rekreation. Träd har planterats, mätningar genomförts, jord schaktats och tiden gått – nu börjar man se hur platsen skulle kunna användas.

Nu vill vi ha invånare och föreningars hjälp!

Hur ska Nedervara bli det man från början tänkt: ett område för aktivitet och motion för många samtidigt som det också är en plats för vila, avkoppling och förströelse? Hur får vi Nedervara att kännas tryggt och tillgängligt för alla?

Den 28 september kl 14-17 bjuder vi in till en träff på plats i Nedervara. Invånare och föreningar är välkomna med tankar, idéer och förslag på hur Nedervara blir den gröna oasen för aktivitet och trivsel. Gatu/Parkchef Mikael Jönsson finns på plats för att svara på frågor.

DAG: Lördag 28 september

TID: Kl 14-17

PLATS: Nedervara


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling