2020-09-21 13:38Pressmeddelande

Näringslivsluncher på Vara Konserthus

null

Från och med januari 2021 välkomnas näringslivets olika aktörer till Näringslivsluncher på Vara konserthus. Syftet med de timmeslånga lunchträffarna är att under lättsamma former få en känsla för vad som är på gång av relevans för det lokala näringslivet.

Inspirerade av Center of Innovation i Vårgårda och Vårgårda kommuns välbesökta soppluncher tar nu Vara kommun tillsammans med Vara Konserthus initiativ till ”Näringslivslunchen”.

– Det händer mycket i vårt närområde både när det gäller företagande och bostadsbyggande. Det vill vi gärna lyfta fram i något passande och återkommande format så som exempelvis över en lunch, säger Gabriela Bosnjakovic, kommunstyrelsen ordförande.

Näringslivsluncherna kommer att äga rum med jämna mellanrum och vara under max 1 timme. Varje lunch kommer att innehålla några programpunkter med olika innehåll där fokus är på att näringslivsaktörerna själva ges möjlighet att dela med sig av vad som är på gång till varandra.

– Vi har tidigare haft månadsvisa företagarfrukostar men nu vill vi testa ett annat format med ett annat innehåll, säger Johanna Forslund Kullander, näringslivschef på Vara kommun. Tips på innehåll tar vi tacksamt emot och möjlighet till att komma med konstruktiva inspel kommer att skapas via Vara kommuns webbsida.

En viktig del av konceptet är självklart att skapa möjlighet för människor att mötas och dela med sig av olika klokskaper och erfarenheter. Men, i den tid vi lever är det lika viktigt att det görs med goda förutsättningar för att undvika smittspridning.

– Vara Konserthus lägger stor vikt vid att det ska vara möjligt att mötas under säkra och hälsosamma former, säger Malin Sjölin Lorentzson på Vara konserthus, och tillägger att det finns gott om yta för att hålla distans.

Urpremiären för Näringslivslunchen planeras till januari 2021 och tiden kommer att vara klockan 12:00.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling
Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson