2019-10-24 13:35Pressmeddelande

Lagmansgymnasiet startar hockeyutbildning

null

Från och med läsåret 20/21 kan det bli hockey på schemat för den som vill och studerar på Lagmansgymnasiet.

– Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda alla ishockeyintresserade ungdomar den här möjligheten. Vi ser mycket positivt på samarbetet med Grästorps IK och hoppas att det här ska locka fler hockeyintresserade ungdomar till Lagmansgymnasiet, säger rektor Susanne Schiller Harvey.

Utbildningen kommer att ske i samarbete med ishockeyklubben Grästorps IK och all hockeyträning kommer att ske i Åse & Viste Arena i Grästorp.

– Det känns jätteroligt att det här blir av. Det kommer ge de elever som börjar på hockeyinriktningen en unik möjlighet att kunna fördjupa sin hockeyutbildning. Det ger oss chans att jobba med bitar som man kanske inte hinner med under en vanlig kvällsträning, säger Anders Hult, lärare på Lagmansgymnasiet och den som kommer vara ansvarig för ishockeyutbildningen.

Sedan tidigare finns det inriktningar mot fotboll och innebandy, inom det som kallas LIU (Lokal idrottsutbildning), på Lagmansgymnasiet. Nästa år får dessa sällskap av ishockey.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling