2021-09-20 12:37Pressmeddelande

Kungligt besök i Vara

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel gjorde under måndagen ett digitalt besök Vara. Kommunstyrelsens ordförande Lars Gezelius och kommundirektör Anna Cederqvist tog emot Kronprinsesseparet. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel gjorde under måndagen ett digitalt besök Vara. Kommunstyrelsens ordförande Lars Gezelius och kommundirektör Anna Cederqvist tog emot Kronprinsesseparet.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel gjorde under måndagen ett digitalt besök Vara. Kommunstyrelsens ordförande Lars Gezelius och kommundirektör Anna Cederqvist tog emot Kronprinsesseparet. Samtalet handlade främst om pandemin och hur Vara kommun påverkats av den.

– Jag uppskattar att Kronprinsesseparet tar sig tid att besöka att Sveriges 290 kommuner. Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel var väldigt trevliga, nyfikna och väl pålästa på Vara kommun. Samtalet handlade om pandemin och alla de utmaningar den har inneburit för oss som kommun.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel är just nu ute på en landsomfattande, digital, resa i Sverige där de besöker landets samtliga kommuner. En annan fråga som diskuterades under mötet var Vara kommuns befolkningsutveckling och tillväxt.

– Det var då glädjande att kunna berätta att vi under de senaste åren har vuxit befolkningsmässigt. Enligt den senaste befolkningsstatistiken har Vara kommun ökat med 82 personer sista halvåret, och vi arbetar vidare med  bostadsbyggande och bostadsförsörjning, säger Lars Gezelius.

Kronprinsessan, som också är Hertiginna av Västergötland, besökte Vara för 18 år sedan och invigde det då nybyggda Vara Konserthus. Under måndagens samtal fick hon en uppdatering på hur området nu har utvecklats till ett bildnings- och kulturkluster med bland annat nybyggnation av scenrummet Sparbanken Blackbox.

– Kronprinsessan passade på att gratulera oss till den satsningen som fallit så väl ut. Vi hoppas självklart att Kronprisesseparet får anledning att snart besöka oss igen, fysiskt den gången, säger Anna Cederqvist.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.