2019-04-18 09:20Pressmeddelande

Jordgubbens dag – Varas egna folkfest

null

Jordgubbens Dag har en lång tradition i Vara. Sedan 1985 har invånare och besökare kommit till Vara för att njuta av en dag med shopping bland butiker och knallar, underhållning, mängder av aktiviteter, härlig gemenskap och jordgubbar förstås. Den 28-29 juni är det dags för årets upplaga av Jordgubbens Dag i Vara. En folkfest som är tillgänglig för alla och som står för gemenskap, tasigförsamhet och jordnära. Och dessutom har fri entré.

Något för alla

Programmet erbjuder något för alla och besökarna kommer möta ett stort antal duktiga artister. På fredag underhåller Jecko Jessie och Black Jack. I restaurangtältet kör vi Musikquiz med Erik Anjouband med hemlig gäst. På lördag kommer Eric Saade och musik av Varas egna stjärnor i form av elever från Academy of Music and Business. Vi får också Allsång av We are Voice som leds av Martin Rolinski.

På festområdet kommer det utöver alla artistuppträdanden att hända massor av roliga saker för alla åldrar. Bland annat blir det final i P4 Nästa Skaraborg i Badhusparken under fredagen, glass till barnen, jordgubbsutdelning såklart, motorcykelshow, tivoli, hoppborg, ponnyridning, Restaurangtält och mycket annat.

Jordgubbshjältar 

Även i år efterlyser vi Jordgubbshjältar, en jordgubbshjälte är en vardagshjälte. Det är någon som gjort en god gärning, någon som står upp för andra och är hjälpsam. Känner du en sådan person? Då tycker vi att du ska nominera den personen till Årets Jordgubbshjälte. För att bli nominerad behöver personen vara 13 år eller yngre och vara bosatt i Vara kommun. Personen ska ha stått för en hjälteinsats eller en god gärning för någon i samhället. Både barn och vuxna kan nominera hjältar. Sista dag att lämna in din nominering är den 7 juni. Nominering mejlas till torsbo@vara.se

NYTT för i år 

I år har vi bjudit in lokala hantverkare och mathantverkare för att fylla ett ”närproducerat” torg, där vi vill lyfta det lokala. Vi tror och hoppas detta kommer att bli succé, att visa upp det fantastiska skafferiet som vi har runt om oss, det blir en mix mellan, keramik, inredning, ekologiska barnkläder, smycken och återanvändning och självklart en massa goa mathantverkare!

Malin Sjölin Lorentzson, projektledare för Jordgubbens dag är mycket nöjd med upplägget – Vi har lyckats engagera en bra mix av artister där det kommer finns något för alla. En fantastiskt innehållsrik dag som avslutas i Badhusparken med ett lokalt band som kommer få hela parken att gunga. Vi har några mer programpunkter som vi väljer att hålla på lite till och kommer att kalla till ett pressmöte igen i slutet av maj.

Samverkan lägger grunden

Hela evenemanget bygger på gemenskap och samverkan mellan lokala föreningar, eldsjälar och näringslivet. Huvudarrangörer är Vara kommun i samarbete med Vara SK, Vara Konserthus, Vara Riksteaterförening, Jordgubbsodlare och Vara Köpmannaförening.

Ett miljömärkt event

Jordgubbens Dag är ett miljömärkt event och är certifierat av stiftelsen Håll Sverige Rent med syftet att minska evenemangets påverkan på miljön.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling