2021-03-11 16:46Pressmeddelande

Jordgubbens dag 2021 – i anpassad form

null

Planeringen av Jordgubbens dag har i år präglats av osäkerhet men Vara kommun arbetar för fullt mot att kunna genomföra evenemanget, om än i en anpassad form.

Arbetsgruppen planerar just nu ett upplägg med aktiviteter under fler dagar än tidigare. Förhoppningen är att kunna anpassa både område och schema så att det inte blir för många besökare på samma ställe.

Jordgubbens dag är ett samarbete mellan Vara kommun och Vara konserthus, samt handeln, Vara SK och jordgubbsodlare. Projektledare Malin Sjölin Lorentzson berättar att alla inblandade är positiva och väldigt förstående kring det nya upplägget för 2021.

– Jordgubbens dag är ett evenemang som är viktigt för många parter. För många handlare och föreningar är det den största inkomstkällan på året. Eftersom många redan har det tufft ekonomiskt försöker vi hitta lösningar som fungerar för alla parter. Nu planerar vi så långt det går och vår förhoppning är att restriktionerna lättas inför sommaren och smittspridningen går ner i takt med att allt fler vaccineras, säger Malin.

Besökarnas säkerhet är av största vikt och förutsättningen för att Jordgubbens dag ska bli av är att det måste gå att genomföra inom ramen för Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Vi står inför utmaningar som vi inte är vana vid. Vi försöker tänka nytt och prata möjligheter istället för hinder, vilket förhoppningsvis kan medföra positiva utvecklingar för själva evenemanget också, fortsätter Malin.

Under hösten tillsattes en styrelse för Jordgubbens dag bestående av kommundirektör Anna Cederqvist, Vara konserthus vd Petra Kloo, kulturchef Rigmor Persson och projektledare Malin Sjölin Lorentzson. Tillsammans med kommunens säkerhetssamordnare Andreas Gustavsson följer de pandemiläget och för en dialog med bildningsnämnden, som har det yttersta ansvaret för evenemanget.

– Att genomföra Jordgubbens dag på det sätt som vi är vana vid kommer ju tyvärr inte att vara möjligt i år heller. Att vi ändå, i en annan omfattning och inom ramen för vad som är möjligt, planerar för att kunna ge våra invånare dessa dagar att se fram emot och glädjas åt känns både viktigt och rätt, säger bildningsnämndens ordförande Peter Jonsson.

Med hopp om en ljusare vår – ses på Jordgubbens dagar i sommar!


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling