2023-04-27 09:31Pressmeddelande

Invigning med husesyn för nya Vara korttid

Äntligen är det dags för vårt nybyggda korttidsboende att invigas! Välkommen på invigning med husesyn för vår nya Vara korttid den 12 maj klockan 14.

Vara korttid innefattar både Rondellen med arton vårdplatser och Ebba korttid med tio vårdplatser.

– Det är väldigt roligt att se det färdiga resultatet av Vara kommuns satsning på ett modernt korttidsboende. Alla som har varit involverade i projektet har tillsammans utformat en fin och funktionell miljö både för de boende och för våra medarbetare, säger Sverker Andersson, socialchef i Vara kommun.

I Vara korttids nya lokaler finns ett nytt konferensrum som kan delas och bli två mindre rum, ett aktivitetsrum, ett träningsrum och trädgård för rehabilitering och
två rum avsedda för vård i livets slut. Vara korttid har också dagrum, innergårdar,
kök, matplatser och personalutrymmen.

– Vi ser fram emot att samla mycket kompetens under ett och samma tak. Vi ska finnas för dem som behöver oss samtidigt som vi har förhoppningen att de flesta inte ska behöva oss särskilt länga utan kan återgå stärkt eller med stöd till sitt hem, säger Agneta Lindberg, äldreomsorgschef i Vara kommun.

Vara korttid är byggd i anslutning till Vårdcentrum. Adressen är Johan Brinksgata 4c.

Media är tillsammans med allmänhet och andra intresserade varmt välkomna klockan 14 den 12 maj.

För mer information, kontakta:
Agneta Lindberg, äldreomsorgschef
0512-31043
agneta.lindberg@vara.seOm Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Sandra Hultman
Kommunikatör
Sandra Hultman