2020-06-29 09:43Pressmeddelande

Hemestra i Vara – lokalproducerad film

null

Hemester, staycation, westcation eller varför inte schlättcation? Med bidrag från Sparbanken Skaraborg, genom Sparbankstiftelsen, har Vara kommun i samarbete med TellUs Stories och Mikael Sjömark låtit synliggöra pärlorna i närområdet i en film.

Nästa vecka är det urpremiär för en kort men innehållsrik och lokalproducerad film som tagits fram för att synliggöra det som finnas att göra och besöka i närområdet.

– Det är lätt att bli hemmablind för de olika saker som finns i den egna närheten. Så för att motivera och inspirera till upplevelser på en slätt i väst har vi låtit göra en film, säger Malin Sjölin-Lorentzson, Vara Konserthus och Johanna Forslund Kullander, Vara kommun.

När våren och sommaren visade sig bli något annorlunda än tidigare år och näringarna i området bad om draghjälp för att - på ett ansvarsfullt sätt - dra besökare till platsen, togs ett initiativ att söka medel hos Sparbanksstiftelsen för att göra en liten film.

– Vi är glada att kunna hjälpa till och göra skillnad med Sparbanksstödet. Den här kampanjen känns helrätt i spåren av corona. Förhoppningsvis upptäcker fler våra lokala pärlor och fortsätter att hemestra och handla lokalt i större utsträckning även fortsättningsvis, säger Erik Brink, ledamot i Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Att under tider som är mer prövande än andra kunna hjälpas åt för att samverka mellan det offentliga och privata för att gemensamt lyfta lokalsamhället är viktigt, både för sammanhållningen och för den lokala stoltheten. Förhoppningen är att filmen ska bidra till detta.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling