2019-09-23 15:55Pressmeddelande

Grammisvinnare och nycirkus höjer Sprintenfebern

null

Den 3 november invigs Kvarteret Sprinten, en av Vara kommuns största satsningar någonsin. Och precis som Sprinten så kommer invigningen sticka ut och ta plats! Förutom ett fartfyllt nummer med Cirkus Nikolajeff – en cirkusgrupp som bjuder på allt ifrån eld- och pyroshow till hisnande akrobatik på svindlande höjder – uppträder grammisvinnaren Sarah Klang.

– Det känns verkligen som vi har fått till en perfekt mix. Oavsett ålder, tycke och smak kommer det finnas något att njuta av den 3 november. Dessutom känns det lite extra roligt att en av Sveriges hetaste artister kommer, säger Malin Sjölin Lorentzon, projektledare för invigningen.

Förra året klev Grammisprisade Sarah Klang fram som en av landets absolut främsta artister och med ett nytt album som släpps i höst tycks 2019 fortsätta i samma succéartade riktning. Den 25 oktober släpps Sarah Klangs andra album ”Creamy Blue” och med det i ryggen åker hon på en omfattande turné över hela landet. Den 3 november inviger hon Kvarteret Sprinten i Vara.

Från klockan 15.30 kommer det välkända Skaraborgsparet Jecko och Jessie att mingla runt och underhålla publiken. Entrétorget utanför Konserthuset kommer fyllas med matbodar och lokala föreningar som grillar och serverar glögg. På den stora utomhusscenen kommer elever från AMB, Academy of Music and Business, att uppträda. Klockan 16.oo är det dags för en hisnande nycirkusupplevelse med Cirkus Nikolajeff. En maxad akrobatikuppvisning på svindlande höjder som tillsammans med en eld- och pyroshow kommer skruva upp Sprintenfebern rejält!

Sarah Klang avslutar sedan invigningen innan alla besökare välkomnas in för att se de nya lokalerna. Välkomna till entrétorget utanför Vara konserthus, 3 november, från klockan 15.30.

DET HÄR ÄR KVARTERET SPRINTEN

Kvarteret Sprinten ska bli en kulturell mötesplats för studenter, besökare och invånare i alla åldrar, och öka flödet av besökare till kommunen. Något som gynnar allt från kommunens verksamheter till företag, föreningar och handel. I projektet ingår nybyggnation av skollokaler till den gymnasiala friskolan Academy of Music and Business, om- och tillbyggnad av Lagmansgymnasiet och Vara konserthus för att bättre kunna möta besökare och elevers behov. Dessutom har Konserthuset fått en ny scenlokal – Sparbanken Blackbox. Ena dagen kan blackboxens multifunktionella scenrum användas till konserter, dansföreställningar och teater, för att nästa dag bli den perfekta konferenslokalen eller bankettsalen för 500 personer.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling