2022-03-31 11:12Pressmeddelande

GAMMAL, Chris Kläfford, Browsing Collection m.fl. klara för Jordgubbens dag

Jordgubbens dag har glädjen att presentera ett gäng fantastiska artister och underhållare till sommarens evenemang. Det blir moderna poptoner med duon GAMMAL, som består av Peg Parnevik och Pontus Petersson, ett spännande möte när Chris Kläfford får sällskap av elever från AMB, svängig och hårdrocksinfluerad punkrock med melodifestivalaktuella Browsing Collection och mycket mer.

Äntligen! Som vi har längtat och vi vet att det är fler som väntat – nu är vi väldigt glada för att det kommer bli en Jordgubbens dag i sommar.

Programmet är brett och det finns något för alla smaker. I år är vi extra stolta över att presentera ett program med stor lokal anknytning.

Vi gästas av rutinerade coverbandet Erica Sjöström Band, debutanten Felicia Stadling premiärspelar sin nya singel, det blir traditionsenlig dansbandskväll med Casanovas och Partyduon med Niclas och Daniel kommer hålla ett musikquiz. På fredagskvällen tar Rasmus Asärdius, aka DJ Aserdo, över och spelar låtar. Vara Konserthus före detta ”Artist in Residence” Simon Ljungman kör allsång och håller taktpinnen som konferencier.

Vi är extra glada för att visa på den bredd som finns lokalt i Vara och Skaraborg. Jordgubbens dag för mig handlar mycket om gemenskap och samarbeten, att göra saker tillsammans är ett framgångsrecept! säger Malin Sjölin Lorentzson, projektledare.

Värdeorden för Jordgubbens dag är jordnära, hållbart, tasigförsamhet och gemenskap. Gemenskap och tasigförsamhet återfinns i genomförandet; evenemanget arrangeras av Vara kommun i samarbete med Vara Konserthus, Köpmännen i Vara Småstad, Vara SK, jordgubbsodlare och föreningslivet i Vara. Det är detta som gör Jordgubbens dag så bra – vi gör det tillsammans!

Ett jordnära och hållbart evenemang fick oss att titta på vad vi har för lokala förmågor i närområdet och Skaraborg. Med facit i hand kan vi konstatera att det är en hel del! Partyduon består av två Varasöner, sångaren i Casanova kommer från Mariestad, Felicia Stadling och ESBands frontkvinna Erica Sjöström är båda två från Lidköping och Rasmus Asärdius är en välkänd DJ från trakten. Dessutom kommer vi få lyssna till några elever från Varas egen gymnasieskola AMB. Eleverna har tidigare gjort konserter tillsammans med Chris Kläfford och på Jordgubbens dag kommer de att göra det igen.

Jordgubbens dag har en lång tradition och ett starkt varumärke förknippat med jordgubbar, tivoli, marknadsknallar, musikunderhållning, köpmän som flyttar ut sina butiker, teater och en mängd olika aktiviteter för liten och stor. En folkfest och en hemvändardag!

Alla inblandade är så taggade för Jordgubbens dag. Nu när det är så oroligt behöver vi något roligt att se fram emot. Alla kan gå eftersom det är fri entré till allt!

Hela programmet kommer att presenteras under våren. Vi ses på Jordgubbens dag den 1-2 juli 2022!

Kontaktperson
Malin Sjölin Lorentzson, Projektledare Jordgubbens dag
E-post: malin.lorentzsonsjolin@varakonserthus.se
Tel: 0512-315 20


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling