2021-04-07 13:37Pressmeddelande

Första spadtaget på bygg-och anläggningsprogrammets nya lokaler

null

Nu är byggnationen av bygg- och anläggningsprogrammets nya lokaler igång. Det första spadtaget togs under onsdagen av representanter från bildningsnämnden.

– Det känns jättebra att vi nu kommer igång med den här byggnationen. Det känns viktigt att bygg- och anläggningsprogrammet nu får nya ändamålsenliga lokaler och att vi på det här sättet binder ihop programmet med de övriga delarna av Lagmansgymnasiet, säger Peter Jonsson, bildningsnämndens ordförande.

Det är en av de befintliga plåthangarerna på den så kallade Svevia-tomten precis bakom Lagmansgymnasiet som byggs om. Själva lokalen är på nästa 8oo kvadratmeter och kommer, när arbetet är klart, innehålla två nya klassrum, omklädningsrum, hängyta, lärarrum och en stor bygghall. Utanför anläggs en byggård.

– När allt är klart har vi inte bara nya och bättre lokaler för bygg- och anläggningsprogrammet, vi har också alla program samlade på ett och samma område, säger bildningschef André Essebro.

Arbetet beräknas vara klart till vårterminen 2022.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling