2021-03-05 11:00Pressmeddelande

Fler vinnare i Årets Företagarfest

null

Varje år hålls Företagarfesten i Vara – ett evenemang som syftar till att sätta strålkastarljuset på entreprenörsanda, handel, företagande och organisationer som gjort bra saker för Vara. Årets upplaga är helt digital och prisutdelningarna för årets utmärkelser presenteras i form av videoklipp i Vara kommuns digitala och sociala kanaler. Här presenteras vinnarna i Årets Stora Lyft, Årets Det goda exemplet och Årets Kulturella och Kreativa exempel.

Årets Stora Lyft

Priset delas ut av: Vara Köpmannaförening

Motivering: Priset för Årets Stora Lyft går till Kronan Restaurang & Bed & Breakfast som på ett enastående sätt satsat under pågående pandemi. Genom snabb anpassning, nytänkande och kreativitet har Kronan med Richard, Linda och Peter Olsson i spetsen stärkt sitt varumärke och samtidigt skapat en verksamhet som sätter Vara på kartan. Ett unikt utbud av Whiskey och en anrik lokal fortsätter att bilda en genomtänkt helhet tillsammans med företagets nya satsningar inom besöksnäring och matleverans. Denna utökning möter de nya behov som uppkommit under året och bidrar till Vara Småstad på ett inspirerande sätt!

Priset tilldelas: Kronan Restaurang & Bed & Breakfast

Årets Det goda exemplet

Priset delas ut av: Samordningsförbundet Västra Skaraborg

Motivering: Water Company är verkligen det lilla företaget med hjärtat på rätt ställe där möjligheterna flödar. Trots vågor av motgångar, bakslag och missräkningar ingen kunde föreställa sig är Ulf beredd att satsa gång på gång. Hans tjänst med att skapa möjligheter för människor i samhället är guld värd. Ulf visar på en god vilja och det strömmar av tilltro till människan på företaget. Utmärkelsen ”det goda exemplet” går därför i år till Water Company!

Priset tilldelas: Ulf Persson, Water Company

Årets Kulturella och Kreativa exempel

Priset delas ut av: Vara kommun

Motivering: För sin föredömliga och inspirerande förmåga att med kulturen som utgångspunkt fylla både ett hus och en plats med ett kreativt innehåll som både förstärker det som redan finns och uppmuntrar till sådant som skulle kunna finnas. En välkommen verksamhet som berikar småstadslivet för dem som redan lever det och för dem som med sitt besök vill ta del av det.

Priset tilldelas: Sara Magnusson, Galleri Gula Lyckan

Förra veckan delade vi ut ytterligare tre pris under Årets Företagarfest.

Årets Företagare: Marcus Larsson, Radio Treby

Årets Gröna företag: Mats och Tomas Larsson med personal på Stallbergs lantbruk

Entreprenörspriset: RAIS AB (Ronger Agro & Industry Service AB)


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling