2022-05-13 13:30Pressmeddelande

En hållbar resa till en hållbar plats

Publik framför en scen.Åsa Jellinek, verksamhetsutvecklare, och Anna Cederqvist, kommundirektör, kickar igång Vara kommuns verksamhetsutveckling 2022-2023.

Vara kommun har en lång tradition av verksamhetsutveckling som fokuserar på kompetensutveckling för alla kommunens medarbetare. Åren 2022-2023 görs en stor satsning på temat hållbarhet. Det handlar inte bara om miljö och klimat, det handlar om att skapa ett samhälle där alla kan ta plats och växa, försörja sig och genomföra sina drömmar. Att få vara en del i innanförskapet helt enkelt. Vår verksamhetsutveckling handlar om att genomföra och ta ansvar för FNs globala mål fullt ut.

Denna vecka har en kickoff genomförts på Vara Konserthus för 1400 medarbetare som under 1,5 år ska göra hållbarhetsresan tillsammans. Nu väntar tre digitala lärresor där alla arbetsplatser får material och uppgifter att arbeta vidare med. Fler aktiviteter dyker upp efter vägen på hållbarhetsresan.

– I Vara kommun har vi bestämt oss för att bli hållbara i allt vad vi gör. Vi har arbetat mycket med kultur- och beteendeförändringar i vår organisation, inte minst genom vår etiska kompass där hållbarhet är en del, säger kommundirektör Anna Cederqvist.

Som kommun har vi stor möjlighet att påverka hållbara val i våra verksamheter och anläggningar, i samverkan med föreningar och näringsliv. Verksamhetsutvecklingen blir ett bra sätt att implementera vår miljöstrategi och åtgärder för ökad social hållbarhet. Genom att agera lokalt för hållbarhet kommer vi påverka globalt.

Små förändringar i vardagen gör skillnad, och när alla medarbetare blir inbjudna och ges plats att bidra kan vi få verklig effekt. På så sätt skapar vi förutsättningar även för kommande generationer att få ett gott liv. Tillsammans ställer vi om och fortsätter att göra varandra hållbart bra, säger verksamhetsutvecklare Åsa Jellinek.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson

Relaterad media