2023-04-19 05:30Pressmeddelande

Emil Henrohn och Tareq Taylor till Jordgubbens dag

Två porträttbilder, en yngre man och en medelålders man.Emil Henrohn och Tareq Taylor kommer till Jordgubbens dag i sommar.

Programmet för Jordgubbens dag fylls på med en Melodifestivalaktuell TikTok-stjärna. Vi välkomnar den småländska multitalangen Emil Henrohn till Stora torget i Vara den 1 juli!

– Att Emil Henrohn kommer till Jordgubbens dag är vi väldigt glada för. Han är en glad prick som inspirerar och sprider skratt för såväl barn, tonåringar och en och annan ”mamma", säger Malin Sjölin Lorentzson, producent på Vara Konserthus.

Emil Henrohn slog igenom stort på Tiktok förra året med låten “Jag är mamma”. Idag följer över en halv miljon användare hans humorkaraktärer och han har blivit utnämnd till ”den största makthavaren på TikTok i Sverige”. Emil tog stora kliv i musiken med sin debut i Melodifestivalen 2023 med låten ”Mera Mera Mera” och arbetar även som musikalartist. Vi är fantastiskt glada att Emil kommer till Jordgubbens dag i sommar!

Jordgubbens dag leds av Tareq Taylor

Vi har även glädjen att presentera årets konferencier – ingen mindre än folkkära kocken och tv-personligheten Tareq Taylor.

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i flera uppskattade tv-program och vann år 2021 två kristallen, bland annat för ”Årets TV-personlighet". Tareq har skrivit många kokböcker och håller uppskattade föreläsningar, samtidigt som han driver restauranger i Malmö och Lund. I sommar håller han taktpinnen på Stora torget i Vara.

Klara artister

Jordgubbens dag kommer även att gästas av artisterna Mariette, Blender, Browsing Collection, Mick5 och Johanna Beijbom, teatergruppen Event & Sånt samt cykeltrial-mästaren Alexander Karlsson.

Om Jordgubbens dag

Helgen efter midsommar är det tradition att torget i Vara fylls av människor i alla åldrar, ivriga att uppleva artister, handla på marknader och frossa i goda jordgubbar.  Så även i år! Datum för sommarens evenemang är 30 juni–1 juli.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling

Relaterad media