2020-10-23 07:00Pressmeddelande

Bygghandel etablerar sig i Vara

null

Nyligen har ett så kallat markanvisningsavtal tecknats mellan Vara kommun och Borgunda Bygghandel. Det innebär att Vara kommer bli den nionde platsen i Skaraborg där bygghandeln etablerar sig.

Fastighetsytan, en del av Vara Heljeved 2:32, är drygt 25 000 kvadratmeter med möjligheten att utöka till 30 000 kvadratmeter. Byggstarten är planerad till hösten 2021 och är en i raden av flera nyetableringar eller vidareetableringar av redan befintliga verksamheter som sker och har skett i Vara den senaste tiden. Något som gläder kommunstyrelsens ordförande, Gabriela Bosnjakovic:

– Det är alltid till stor glädje både när företag som redan finns här nysatsar och när nya verksamheter kommer till. Ytterst är det bra service och utbud till våra medborgare parallellt med olika typer av jobb som behövs både i kommunen och runt om i vårt närområde. Vi ser nu att vårt strategiska näringsfrämjande tillväxtarbete ger resultat, säger Gabriela Bosnjakovic.

Även Borgundas vd, Hans Johansson är nöjd med etableringen:

– Sedan tidigare finns en stor del av befintliga kunder i detta område och med den nya etableringen i Vara kommer vi att tillgodose deras behov ytterligare. Dels genom att komma närmare kunden och dessutom förbättra logistiken, sammanfattar Hans Johansson.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling