2017-12-18 12:13Pressmeddelande

Bli en lokal värd och #sägjatillvara

null

Lokala värdar ska stärka och marknadsföra Vara kommun som evenemangsort. Ett arbete som nu tar rejäl fart i och med det bidrag på 570 000 som kommunens destinationsbolag – Destination Vara – tilldelats av Sparbankstiftelsen Skaraborg.

– Det finns så oerhört mycket kompetens och fantastiska människor i den här kommunen. Tillsammans med dem kan vi verkligen sätta Vara på kartan och lyfta fram alla de unika möjligheter som finns här, säger Jonas Lundin, vd på Destination Vara.

Bidraget ska användas för att utveckla och stärka lokala värdar som ska fungera som ambassadörer för bygden och på så sätt utveckla Vara kommun som besöks-, mötes-, och evenemangsplats. Arbetet med att marknadsföra Vara som en evenemangskommun går under parollen säg ja till Vara, ett arbete där lokala krafter, tillsammans med kommunen, lyfter fram Varas alla fördelar och på så sätt lockar evenemang och konferenser hit. Ett arbete där alla bidrar med sina egna erfarenheter och tankar kring hur det perfekta evenemanget eller mötet skapas.

– Målsättningen är att vi ska ha 100 lokala värdar år 2020. Tänk då när alla de har människorna pratar gott om Vara i sina egna nätverk, vilka positiva krafter det kommer skapa. Det här kommer ge en oerhörd stor effekt för Vara. Resultatet kommer vi se om ett par år då fler förhoppningsvis har fått upp ögonen för Vara som evenemangsort, säger Jonas Lundin.

Det ekonomiska bidraget, som löper under tre år, kommer främst användas till föreläsningar, workshops och nätverksträffar.

Vill du bli en värd för Vara? #sägjatillvara

Kontakta Jonas Lundin på 0512-31440 eller jonas.lundin@destinationvara.se


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling