2024-04-23 05:00Pressmeddelande

Barnkalasfestivalen till Jordgubbens dag

Barnkalasfestivalen.

I år satsar Jordgubbens dag lite extra på våra yngre besökare. Vi är därför otroligt glada att presentera ytterligare en spännande programpunkt – Barnkalasfestivalen kommer till Jordgubbens dag! Sparbanken Skaraborg, genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg, är med och stöttar Barnkalasfestivalen.

Jordgubbens dag är ett uppskattat evenemang och det känns därför riktigt kul att vara med och förgylla det ytterligare med en hel festival för just barnen. Vi hoppas att många fångar tillfället att träffa alla spännande karaktärer, säger Hanna Wallgren, Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Ta oss i handen och följ med Arne Alligator, dansa loss med Bamse och Lova, förbluffas av trollkarlen Daniel Kane och sjung med Elsa från Frost i en Disneyinspirerad familjeshow. Barnkalasfestivalen är precis vad det låter som; en blandning av barnkalas och festival, dit alla är välkomna, stora som små. Med en blandning av barnkalas och festival så får besökarna följa med in i en förtrollande värld – tillsammans med några av våra mest folkkära barnkaraktärer.

Projektkoordinator Malin Sjölin Lorentzson om satsningen:

Jordgubbens dag har ett stort fokus på barn och unga och att i år förstärka det ytterligare känns fantastiskt! Vi är väldigt tacksamma för att Sparbanksstiftelsen hjälper oss här, utan det samarbetet hade det inte varit möjligt att boka Barnkalasfestivalen. Jag hoppas att Badhusparken fylls med små och stora som också vågar ta ton – många akter handlar om att sjunga tillsammans!

Över 25 000 barn och vuxna besökte Barnkalasfestivalen sommaren 2023.

Information om barnkalasartisterna

Bamse och Lova

Bamse och Lova bjuder på sing-a-longfest med klassiker som Huvud, axlar, knä och tå, Imse vimse spindel och massor av andra välkända barnlåtar. En av Sveriges mest populära sång- och dansföreställningar.

Arne Alligator

Arne Alligator sjunger och dansar till tonerna av sitt liveband, som framför de välkända sångerna. Han är även aktuell med en tv-serie som släpps 2024. Vi ses i djungeln för en fantastisk konsertupplevelse.

Daniel Kane

Daniel Kane är en magiker och illusionist av den nya generationen. Som finalist i Talang och med modern visuell magi i form av eld, papegojor och tankeläsning så tilltalar hans show hela familjen.

Annika Herlitz

Den svenska rösten från ledmotivet i filmsuccén Frost tillhör musikalartisten Annika Herlitz. I flera år har hon fyllt torg och festivaler runtom i Sverige med hennes omåttligt populära Disneyinspirerade show.

Om Jordgubbens dag

Helgen efter midsommar är det tradition att torget i Vara fylls av människor i alla åldrar, ivriga att uppleva artister, handla på marknader och frossa i goda jordgubbar.  Så även i år! Datum för sommarens evenemang är 28-29 juni.

Artister som uppträder är bland andra Cassi Opeia, Perikles, Jacqline och Easy Kit. Konferencier är David Lindgren.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling

Relaterade länkar