2019-09-02 15:54Nyheter

Välkommen på invigning av Kvarteret Sprinten

null

Snart är det dags för invigning av framtidens mötesplats för bildning och kultur! Boka in den 3 november och förbered dig på en sprakande utomhusinvigning av Kvarteret Sprinten.

– Det känns spännande att det snart är dags för invigning. Det blir ett historiskt avstamp och starten på en ny resa för en plats där bildning, kultur och engagemang ska kunna växa och frodas. Jag hoppas att Sprinten verkligen blir något som alla invånare kan känna sig stolta över och att så många som möjligt av våra invånare vill ta del av utbudet, säger Gabriela Bosnjakovic, kommunalråd i Vara kommun.

I drygt två års tid har Kvarteret Sprinten vuxit fram. Arbetet har gått som planerat och budgeten har hållits. Nu kvarstår de sista bitarna innan allt ska vara klart till invigningen den 3 november. Friskolan AMB:s lokaler har varit klara sedan länge och lagom till skolstarten stod Lagmansgymnasiets om- och tillbyggnad färdig. Nu passerar eleverna in genom en ny välkomnande entré på sin väg till de nya lektionssalarna.

Bakom konserthus tornar en svart, 13 meter hög, lådliknande skapelse upp sig. Sparbanken Blackbox som den nya scenlokalen heter ser just ut som en låda i jätteformat. Invändigt är den en omkring 600 kvadratmeter stor, flexibel scenupplevelse. Ena dagen kan blackboxens multifunktionella scenrum användas till konserter, dansföreställningar och teater. För att nästa dag bli den perfekta konferenslokalen eller bankettsalen för 500 personer.

Kvarteret Sprinten – ett område där mycket inryms och en av kommunens största satsningar någonsin – är inte bara Varas framtida mötesplats för bildning och kultur utan också en viktig pusselbit i utvecklingen av Skaraborg som besöksmål, näringsliv och en plats att bo på. Ett nav där skolungdomar, besökare, företag, föreningar och kommuninvånare kan mötas, samverka och utvecklas tillsammans och där den minsta gemensamma nämnaren är kultur. Kultur i dess vidaste bemärkelse, alltifrån skolungdomens vardagliga inhämtning av kunskap och utövande av fritidsaktiviteter till den mest kvalificerade scenkonsten.

– Vi ställs också inför nya utmaningar och möjligheter. Det är mycket kommunala medel satsade i projektet och investeringen har föregåtts av långa politiska diskussioner och olika åsikter. Det är då förstås väldigt glädjande att vi redan nu kan ana de positiva effekterna som ringar på vattnet. Nyligen gjorde vi klart 23 stycken nya studentbostäder som snabbt tog slut, lokal handel stärks, det blir enklare att locka kompetent personal, besöksnäring som växer och jobbtillfällen som skapas är effekter som vi vill se framöver. Det blir ett projekt att följa upp, säger Gabriela Bosnjakovic.

Den 3 november väntar en sprakande utomhusinvigning som blir startskottet för framtidens mötesplats för bildning och kultur. Och du är inbjuden!

Ytterligare info kommer.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling