2021-02-23 10:55Nyheter

Utbildning ger höjd kvalitet i förskolan

null

Vara kommun, har i samarbete med Hermods och genom medel från omställningsfonden, startat en fortbildningsinsats för personal inom förskolan som idag saknar formell utbildning.

13 medarbetare, fastanställda och vikarier, har getts möjlighet att få läsa till barnskötare. Anmälan har varit öppen för alla som varit intresserade. I slutet av augusti beräknas studierna vara klara.

– Genom den här insatsen ger vi vår personal en bättre förutsättning att utföra sitt arbete men också våra barn en möjlighet till höjd kvalitet i förskolan. Förskolan är barnets första steg i utbildningskedjan och det är därför viktigt att barnen möts av kompetent och utbildad personal även i förskolan, säger Cathrine Croona, verksamhetschef för förskola i Vara kommun.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling