2017-06-29 12:03Nyheter

Uppåt i miljörankning

null

Vara kommun klättrar i tidningen Aktuell hållbarhets stora miljörankning av Sveriges kommuner. Vara hamnar på plats 148, en klar förbättring från fjolårets plats 183.

– Rankningen visar att vi är på rätt väg i vårt arbete. Den visar också att vi fortfarande har ett stort arbete att göra framöver för att ytterligare stärka vårt arbete med hållbarhetsfrågor, säger Lina Alfredsson Mihlzén, Hållbarhetsstrateg i Vara kommun. Rankningen lyfter främst miljöperspektivet men vi behöver även förhålla oss till de ekonomiska och sociala perspektiven för att se till helheten.

I rankningen väger tidningen bland annat in hur kommunen påbörjat arbetet med Agenda 2030, arbetet med giftfri förskola och hur kommunens fordonsflotta ser ut.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling