2018-10-03 09:41Nyheter

Uppåt för Vara i näringslivsundersökning

null

Vara kommun placerar sig på plats 47 i Svenskt Näringslivs enkätundersökning kring företagsklimatet i landets kommuner. Det innebär att Vara klättrar 34 platser jämfört med fjolåret.

– Att Vara kommun tar in 34 placeringar när 290 kommuner rankas utifrån det lokala företagsklimatet är förstås glädjande, säger Johanna Forslund Kullander, näringslivschef på Vara kommun, och fortsätter:

– Jag tycker det är viktigt att påminna om att det här är en attitydundersökning och att ett antal placeringar upp eller ner i den totala rankingen inte alltid säger så jättemycket om vad som gjorts särskilt bra ett år eller vad som kan förbättras ett annat. Däremot att Vara kommun i över ett decennium legat i den övre tredjedelen när kommuner rankas utifrån sitt företagsklimat tyder på att kommunen och det privata näringslivet för en konstruktiv dialog och gemensamt försöker skapa bra förutsättningar utifrån sina olika roller och uppdrag.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling