2019-11-13 11:53Nyheter

Unga toner med välkända artister

null

Nu blir det körsång på schemat för alla kommunens elever i årskurs 4-5. De kommer dessutom att coachas av några riktiga proffs!

Samtliga elever i årskurs 4-5 har nu startat projektet Unga toner – en körupplevelse som ska mynna ut i två stora föreställningar på Vara konserthus. Som körcoacher har eleverna de välkända artisterna Martin Rolinski, Simon Ljungman och Fredrik Berglund som tillsammans med kulturskolans personal och en fiffig körapp ska förbereda eleverna inför de stora konserterna.

–Vi hoppas att den här upplevelsen ska ge glädje och energi till alla barn som är med. Vi vill också stärka ämnet musik och med den här appen ge musiklärarna ett bra verktyg för att träna tillsammans med eleverna. Det känns fantastiskt att ge alla eleverna möjlighet att få sjunga i kör och sen visa upp vad man har lärt sig på en stor scen, säger Miriam Holmgren, rektor på Larvs skola och den som ansvarar för projektet.

Det är omkring 350 elever som under vintern kommer att träna körsång. De två konserterna hålls den 24 mars på Vara konserthus.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling