2017-10-25 10:13Nyheter

Sveriges Kommuner och Landsting besökte Vara kommun

null

SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, är just nu ute på en besöksturné bland landets kommuner för att diskutera de utmaningar som kommunerna står inför. Den 24 oktober hade turen kommit till Vara.

SKL:s ordförande Lena Micko, 1:e vice ordförande Anders Henriksson och VD Vesna Jovic träffade kommunledningen för en dialog kring de större frågor som dominerar kommunens verksamheter både på kort men också lång sikt. Bostadsplanering, digitalisering, inkludering, infrastruktur och kommunikationer samt utveckling av bildnings- och kulturklustret Sprinten var några av de ämnen som berördes. Vidare betonades vikten av samverkan mellan kommunerna i V6-området (Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara) och Skaraborgs kommunalförbund.

Syftet med besöket var även att lyssna av vilka förväntningar och synpunkter som finns på förbundet och att stämma av eventuella sakfrågor.

Lena Micko, SKL:s ordförande, slås av den betoning som Vara kommun har på de egna möjligheterna.
- Alla Sveriges kommuner har gemensamma utmaningar och det är mycket spännande att höra om Varas syn på utvecklingen och de möjligheter kommunen ser att påverka den genom gott samarbete med det lokala näringslivet och övriga kommuner som finns i regionen.

Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nelander var mycket nöjd med besöket och att få en möjlighet att framföra kommunens syn på de utmaningar kommunens står inför.

- För oss som politiker är det viktigt att det finns goda förutsättningar för tillväxt och utveckling i en landsbygdskommun som vår. Det handlar om att få förbundet att förstå att det är viktigt att kunna bedriva ett bra arbete med utbyggnaden av landsbygden men med närhet till staden.

Medverkade för Vara kommuns räkning gjorde Fredrik Nelander, kommunstyrelsen ordförande, Gabriela Bosnjakovic, oppositionsråd, Elof Jonsson, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och Anna Cederqvist, kommundirektör.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling