2021-03-10 20:35Nyheter

Stöd till nytt elljus delades ut

null

Vara kommun ger ekonomiskt stöd till föreningar, ideell verksamhet och folkbildning för att föreningslivet ska utvecklas och hållas levande. En av de föreningar som tilldelats investeringsstöd är Ryda SK, som under onsdagen fick ta emot en check på 500 000 kronor.

Ryda SK kommer att använda pengarna till att byta ut belysningen i elljusspåret på Almesåsen.

–Det känns väldigt roligt att kunna dela ut de här investeringsstöden. I Rydas fall handlar det ju om en anläggning och ett elljusspår som nyttjas av väldigt många och de kommer bli väldigt bra med den nya belysningen, säger kommunstyrelsens ordförande i Vara, Lars Gezelius.

Övriga föreningar som beviljats stöd är JK10 och Vara gymnastikförening. JK10 har sökt och beviljats 3 640 000 kronor för renovering och ombyggnad av Swegonhallen, medans gymnastikföreningen sökt och beviljats 2 685 000 kronor i stöd för tillbyggnad av Pentahallen.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling