2020-04-06 14:54Nyheter

Skräpplockardagarna – barn och ungdomar håller Vara rent

null

Under en vecka i vår plockar barn och ungdomar i Vara kommun skräp för en trevligare och bättre närmiljö.

Nedskräpning är ett synligt miljöproblem. Skräpplockardagarna är tänkta att engagera barn och ungdomar i tidig ålder för att göra dem uppmärksamma på problemet och ge dem en chans att göra skillnad. Genom att plocka skräp synliggörs inte bara skräpet på ett nytt sätt, det visar också andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen. Att plocka skräp är även ett konkret sätt att påverka sin närmiljö till det bättre och skapa en stolthet över platsen man bor på.

Varje vår arrangerar Håll Sverige Rent en aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Förra året deltog drygt 1400 barn och vuxna tillsammans i kampanjen att hålla Vara rent. I år hoppas vi att vi blir ännu fler. Mellan den 20-27 april hjälps vi åt att hålla Vara rent, och förhoppningsvis under resten av året också!


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling
Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson