2022-11-16 13:37Nyheter

Skapar kontaktcenter för ökad tillgänglighet

Varaborna ska kunna få fler svar och mer information direkt vid första kontakten med Vara kommun. Det är en av flera mål med det nya kontaktcentret som under kommande år byggs upp av bland andra Carina Edling, receptionist/telefonist, Maria J...

Vara kommuns växel är i förvandling. Nästa höst är det kommunens kontaktcenter som ska ge medborgarna en enkel väg in, mer information och snabbare svar på frågor.

Under året kommer växeln innanför kommunhusets entrédörrar förändras. Det som i dag kallas växeln och redan är något av kommunhusets hjärta kommer att ta en ännu mer central plats som kontaktcenter med fem kommunvägledare.
 
Syftet med kontaktcenter är att vara den självklara vägen in till kommunen, oavsett ärende och kanal.
– Här ska Varaborna kunna få ännu mer information, vägledning och svar på frågor direkt vid den första kontakten. Kommunvägledarna ska också hjälpa till i användningen av kommunens digitala tjänster och bidra till att minska den digitala klyftan, säger Maria Joelsson, kommunikationschef.
Medborgardriven utveckling
Kommunvägledarna och kontaktcentret blir också en viktig del i att förse verksamheterna med underlag som utvecklar Vara kommuns information, service och tjänster.
– För mig är medborgaren alltid i centrum. Genom att medborgarnas ärenden kanaliseras via kontaktcentret ser vi också vilka typer av tjänster och ärenden som vi behöver utveckla och förbättra. Medborgardriven verksamhetsutveckling alltså, säger Gabriela Bosnjakovic, kommunstyrelsens ordförande.
I dag svarar kommunens växel även invånarna som ringer Essunga och Grästorps kommuner. Även i fortsättningen kommer de att få service av kommunvägledarna i Vara kommun.

 


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.