2023-02-16 10:26Nyheter

Rullar ut mattan för nära 200 vikarier i sommar

Bild på HR-chef Elin Sundén och bemanningschef Lotta Handfast.Elin Sundén, HR-chef, och Lotta Handfast, bemanningschef, i Vara kommun rullar ut mattan för nära 200 sommarvikarier i år.

I år behöver Vara kommun cirka 200 sommarvikarier inom allt från vård och omsorg, förskola och till gatu- och parkenheten.
– Dessutom erbjuder vi feriepraktik som går att söka från det att man går ur klass nio, säger Elin Sundén, HR-chef i Vara kommun.
Det finns sommarvikariat inom de flesta av kommunens förvaltningar men allra flest tjänster finns inom vård och omsorg.
– Vi behöver medarbetare till våra äldreboenden men också LSS-boendena för våra brukare som har funktionsvariationer. Även inom förskolan och fritidshemmen behövs några sommarvikarier. Kostenheten erbjuder ofta sina timanställda semesterjobb, så vill man jobba där är tipset att söka timanställning, som sedan kan innebära arbete över sommaren, säger Elin Sundén.
Yrken inom inom vård och omsorg är människonära jobb.
– För att arbeta inom vård och omsorg behöver du vara ansvarstagande, så att arbetet blir utfört och att riktlinjer och rutiner följs, men också vara flexibel. Det är bra att både kunna samarbeta men även jobba självständigt. Att vara stresstålig, ha förmåga att prioritera arbetsuppgifter och vara lugn i stressade situationer. Empati, medmänsklighet och gott bemötande är A och O, säger Lotta Handfast, bemanningschef.
 
Jobb som gör skillnad
För den som vill fortsätta arbeta inom kommunen även efter sommaren kan sommarvikariatet vara en bra början.
– Jag skulle vilja säga att det är stora möjligheter att fortsätta arbeta inom kommunen efter sommaren. Historiskt kan vi se att många börjar arbeta som sommarvikarier eller på timanställning i våra verksamheter för att sedan fortsätta
och bli månadsavlönade. Även möjligheten att få fortsätta och prova olika uppdrag i kommunen skulle jag säga är stort, säger Elin Sundén.
Vad är det bästa med att arbeta i offentlig sektor?
– Det är att få vara med och göra skillnad. Att dagligen få vara med och skapa förutsättningar för de som bor, verkar i och besöker Vara, säger Elin Sundén.
Du som är intresserad av att söka sommarvikariat hittar mer information om tjänsterna och hur du ansöker på vår hemsida, www.vara.se/ledigajobb.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Sandra Hultman
Kommunikatör
Sandra Hultman