2021-10-05 08:24Nyheter

Nya lägenheter på gång i Vedum

Bilden föreställer en nyckel.

Vara kommun växer. En viktig del för att möjliggöra tillväxten är att även orterna utanför centralorten växer och kan erbjuda bra boendealternativ. I Vedum är det nu nya lägenheter på gång.

På en tom tomt i Vedum, där det tidigare har funnits ett mejeri, planeras det för åtta nya lägenheter. Vara kommun har träffat ett så kallat markanvisningsavtal med Johan Rygell och Peter Setterberg. Bygglovsansökan är inlämnad och när ansökan vunnit laga kraft väntas det ta omkring sex månader innan de nya lägenheterna finns på plats.

Det handlar om åtta modulbyggnader med en 1,5-rumslägenhet i varje som så småningom kommer att hyras ut.

– Det är väldigt roligt att det finns privata aktörer som vill satsa och bygga även i de andra orterna än Vara, säger Lars Gezelius (M).


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.