2018-05-07 15:52Nyheter

Nya bostäder planeras i kvarteret Pinjen

null

Vara kommun har tecknat ett markanvisningsavtal med Scandinavian House AB. 
Avtalet avser tomtmark i Kvarteret Pinjen på Södergatan 16 i Vara.

Detaljplanen ger möjlighet att bygga 80 lägenheter i högst 5 våningar och i sommar inleder Scandinavian House AB bygget av 20 lägenheter, ettor och tvåor, som ska vara inflyttningsbara innan årets slut. Under nästa år är sedan planen att bygga ytterligare 60 bostäder.
Göran Lindberg, Ordföranden i Scandinavian house, vill arbeta för att åstadkomma byggande av bostäder med hyror som gör lägenheterna tillgängliga för alla.

- Det är jätteglädjande att vi får fler bostäder. Det är en förutsättning för att kunna nå vårt mål för en ökad befolkning i vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nelander.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling