2018-12-04 11:04Nyheter

Ny ekonomichef i Vara kommun

null

Vara kommuns nya ekonomichef heter Jonas Bredenberg, är 45 år och kommer från Skara. Jonas kommer att ersätta Camilla Verngren som går vidare till ett arbete som projektledare för att upphandla och implementera ett gemensamt ekonomisystem i V6-kommunerna (Lidköping, Götene, Skara, Essunga, Grästorp och Vara).

Intresset för tjänsten som ekonomichef har varit stort vilket är ett tecken på att Vara kommun är attraktiv som arbetsgivare. Jonas Bredenberg arbetar idag som ekonom på ekonomiavdelningen och innan dess har han en lång erfarenhet från Handelsbanken.

Kommundirektör Anna Cederqvist är nöjd med rekryteringen:
- Jag är glad över att vi lyckats rekrytera en ekonomichef med engagemang och drivkraft för att utveckla vårt strategiska ekonomiarbete än mer. Jag hälsar Jonas välkommen till vår ledningsgrupp och ser fram emot vårt samarbete.

Jonas Bredenberg ser också mycket positivt på sitt nya uppdrag:
- Jag är glad för uppdraget och det känns väldigt inspirerande. Vara kommun har i grunden en stark ekonomi som ger goda förutsättningar att möta de utmaningar som ligger framför oss. Ekonomiavdelningen har duktiga medarbetare med hög kompetens och tillsammans ska vi fortsätta arbeta för att ge bästa möjliga stöd till verksamheterna och tydliga och bra beslutsunderlag till våra politiker.

Jonas kommer att tillträda tjänsten den 1 januari.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling