2018-01-19 08:50Nyheter

Landshövdingen på besök i Vara kommun

null

Västra Götalands nya landshövding Anders Danielsson är på kommunturné. Alla 49 kommuner ska besökas och under torsdagen var det Vara kommuns tur.

Under besöket träffade han kommundirektör Anna Cederqvist och kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nelander.

Landshövdingen förklarade att syftet med besöket är att ha en öppen dialog om Länsstyrelsens roll och vad de kan bidra med samt att lyssna in vilka viktiga frågor kommunerna har.

– Länsstyrelsen vill arbeta proaktivt för att hitta lösningar i ett tidigt skede. Vi vill bygga en bra relation mellan stat och kommun och kvalitetssäkra vårt arbete, säger Anders Danielsson.

Fredrik Nelander var mycket nöjd med dagens samtal och tror på ett fortsatt gott samarbete.

– Det är viktigt för oss att ha en direktkontakt till Länsstyrelsen. Tillsammans kan vi hitta de bästa lösningarna för de frågor vi samverkar kring.

Även kommundirektör Anna Cederqvist tyckte att dagen var givande

– Länsstyrelsen och kommunen ansvarar för ett hållbart samhälle för alla invånare. Dialogen idag har handlat om samspel och att skapa goda relationer till varandra. Detta kommer att ge goda förutsättningar till fortsatt god samverkan.

Landshövdingen avslutade sitt besök med att säga att han ser fram emot att komma tillbaka till Vara den 8 februari då Skaraborgsdagen arrangeras på Vara Konserthus. Han tackade dessutom för ett fantastiskt bemötande från Vara kommun.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling