2017-10-20 09:52Nyheter

Kommundirektör på praktik

null

Kommundirektör Anna Cederqvist kommer under året som kommer att göra verksamhetsbesök. Det blir många arbetsplatser att besöka, men tanken är att få bredden i verksamheten representerad och att få vara på olika orter i kommunen.
– Att få vara delaktig i medarbetarnas och brukarnas vardag ger perspektiv och kunskap som annars är svårt att ta till sig, säger Anna Cederqvist.

 Annas verksamhetsbesök innebär att hon gör praktik – med inställningen att göra nytta. Rakt in i verksamheten alltså!

Första praktiken var på Vedums hemtjänst där Anna fick åka med Annika Andersson på hennes eftermiddagspass.
– Att vi har en bra service i vår kommun, det visste jag. Men det är fantastiskt att i verkligheten få se hur avgörande ett gott bemötande är. Personalens fingertoppskänsla och empati skapar mervärde för alla parter, säger Anna Cederqvist.

Efter en eftermiddag med fem olika besök så var det dags att vända åter till Vedum – Annika Andersson med sin prao.

Fakta: Hemtjänst är en personlig service och stöd för att kunna bo kvar i det egna hemmet, anordnad av exempelvis en kommun. Det kan till exempel innebära personlig omvårdnad, skötsel av hemmet, inköp och ärenden, matlagning eller följeslagare till vårdcentral, läkare, tandläkare och liknande.

Inom hemtjänsten i Vara kommun arbetar 113 medarbetare som tillsammans levererar 160 800 hemtjänsttimmar årligen. 94 % av brukarna är nöjda med servicen, vilket kan jämföras med 90% i hela riket.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling
Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson