2023-02-16 10:16Nyheter

Kicki Norén Jonsson jobbar extra efter pensionen

Bild på Kicki Norén Jonsson.Kicki Norén Jonsson, arbetar extra efter pensioneringen.

Kicki Norén Jonsson jobbar extra på gruppbostaden Johan Brink i Vara kommun.
 
Varför jobbar du extra efter pensionen?
– Jag gick i pension ett år tidigare och tyckte att det var skoj att komma tillbaka som ett avbrott i vardagen. Som pensionär kan jag styra mer över tiden men jag har också sagt ja till att bli inringd om det blir behov med kort varsel.
Märker du någon skillnad på att arbeta som pensionär jämfört med innan?
– Det är en skillnad i ansvar. Som pensionär som hoppar in vet jag vad som ska utföras men har inte samma ansvar kring övergripande arbete.
Vilken utbildningsbakgrund har du?
– I grunden har jag en jättegammal vårdbiträdesutbildning men är i grunden utbildad livsmedelstekniker. I mer än sex år jobbade jag som resande men ledsnade på det. Jag sökte runt efter andra jobb och i samband med flyktingkrisen fick jag jobba med att ta emot ensamkommande flyktingar. Det jobbet ledde med tiden vidare till Johan Brink.
Vilka pensionärer passar för att jobba extra?
– Jag tycker att det passar dig som känner att du har ork. Just för detta jobb är det också bra om du är en person med lugn och tålamod.Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har cirka 1 300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar - I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Sandra Hultman
Kommunikatör
Sandra Hultman