2018-05-31 12:17Nyheter

Jordgubbens Dag - Varas egna folkfest

null

Jordgubbens dag har en lång tradition i Vara. Sedan 1985 har invånare och besökare kommit till Vara för att njuta av en dag med shopping bland butiker och knallar, underhållning, mängder av aktiviteter, härlig gemenskap och jordgubbar förstås. Den 29-30 juni är det dags för årets upplaga av Jordgubbens Dag i Vara. En folkfest som är tillgänglig för alla och som står för gemenskap, tasigförsamhet och jordnära. Och dessutom har fri entré.

Något för alla
Programmet erbjuder något för alla. På fredag underhåller Eileen och Wizex och på lördag kommer Samir & Viktor, Tomas Dileva, Bruno Mitsogiannis och Consoul. Övriga artister under de två festdagarna är Mia Isakssons orkester & Patrik Isaksson, barnföreställning med Joxelina, barnteatern Folk och rövare i Kamomilla Stad och musik av Varas egna stjärnor i form av elever från Academy of Music and Buisness.

På festområdet kommer det utöver alla artistuppträdanden att hända massor av roliga saker för alla åldrar. Som vanligt bjuds det på jordgubbar från våra lokala jordgubbsodlare och glass från kommunens kostenhet. Jordgubbsodlarna kommer även finnas på plats med jordgubbsförsäljning. Det blir också hjulkul i Badhusparken för besökare med egen cykel, minidisco, spektakulär motorcykelshow, tivoli, hoppborg, ponnyridning, restaurangtält och mycket annat.

Jonas Lundin som på uppdrag av Vara konserthus haft ansvar för artistbokningarna är mycket nöjd med upplägget – Vi har lyckats boka en bra mix av artister där det kommer finns något för alla åldrar. Det kommer bli två fantastiska dagar, från tidig morgon till in på småtimmarna.

Samverkan lägger grunden
Hela evenemanget bygger på gemenskap och samverkan mellan lokala föreningar, eldsjälar och näringslivet. Huvudarrangörer är Vara kommun i samarbete med Vara SK, Vara Konserthus, Vara Riksteaterförening, Sparbanksstiftelsen och Vara Köpmannaförening.

Ett miljömärkt event
Jordgubbens Dag är ett miljömärkt event och är certifierat av stiftelsen Håll Sverige Rent med syftet att minska evenemangets påverkan på miljön. För besökarna kommer detta märkas bland annat genom att det finns miljövärdar som hjälper till med sophantering , sex sorteringsstationer finns utplacerade runt torget, 100% förnybar miljömärkt el används under evenemanget och cykelparkeringen har bästa läget. Besökarna hoppas bidra på olika sätt bland annat genom att resa klimatsmart till evenemanget.

För mer information om Jordgubbens Dag kontakta projektansvarig Karin Beckman på telefon 0512-312 33 eller projektledare Malin Sjölin Lorentzon 076-806 98 13


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling