2017-08-02 11:56Nyheter

Inflyttning på Johan Brinks gata 7

null

Nu har de första hyresgästerna flyttat in i Vara Bostäders nya hyreshus på Johan Brinks gata 7. Nio förväntansfulla hyresgäster kom i veckan för att hämta sina nycklar och bekanta sig med sina nya hem. En av hyresgästerna som flyttade in under dagen var Mohammad Ali Ahmadi som var mycket glad och nöjd över sin nya lägenhet

Totalt är det 15 lägenheter i huset. Det är 8 stycken 1:or och 7 stycken 2:or, där alla har egen ingång men delar tvättstuga, gårdshus och cykelförråd med grannarna. Samtliga lägenheter är uthyrda och det finns redan en kö av intresserade som vill hyra en lägenhet här. Utgångspunkten för byggnationen har varit att hålla nere energiförbrukningen och bergvärme har installerats vilket medverkar till beräknad årsförbrukning på låga 30 kWh/kvm.

Husen på Johan Brinks gata är byggda för att Vara bostäder fått direktiv av kommunen att bygga mindre lägenheter för bland annat ungdomar. Med anledning av att den nya friskolan AMB startar upp sin verksamhet i höst är också sex stycken av de nyinflyttade elever där. Men det är inte bara ungdomar som uppskattar lägenheterna. Åldersspannet ligger mellan 16-87 år och flera olika nationaliteter är representerade vilket är bolagets ambition vid all uthyrning då man vill undvika segregerade boenden. Och Jan-Erik Wallin, VD på Vara Bostäder är nöjd

– Det är väldigt roligt att idag välkomna våra nya hyresgäster där flera även är nya kommuninvånare till Vara. Vi ser en fortsatt stor efterfrågan på bostäder och kommer under hösten skapa 11 nya lägenheter i Kvänum samt påbörja projekteringen av den så kallade Brinkeskogen med ett 60-tal lägenheter. Givetvis ser vi gärna att även andra i fastighetsbranschen ser potentialen i att bygga.

För behovet av fler lägenheter i Vara är stort. I dagsläget har Vara Bostäder få omflyttningar och samtidigt en omfattande kö med ca 300 intresseanmälningar sedan årsskiftet där över 90% söker boende i Vara tätort.

För mer information kontakta Jan-Erik Wallin, VD Vara Bostäder, telefon 0512-296 97.


Om Vara kommun

Hos oss är landskapet platt och vidderna stora, men det är inte bara naturen som ger oss möjlighet att se långt. Vi har en tradition av att arbeta långsiktigt och att vidga vyerna. Vara kommun har ca 1300 anställda, vilket gör oss till den största enskilda arbetsgivaren i vår kommun. Vi arbetar utifrån vår vision Vara vågar- I Vara finns det goda livet, hos oss är alla välkomna, här ser vi lite längre. Vi bygger för framtiden.


Kontaktpersoner

Stina Arvidsson
Kommunikatör
Stina Arvidsson
Maria Joelsson
Kommunikationschef
Maria Joelsson
Malin Körling
Kommunikatör
Malin Körling